NACOMI Olej Inca Inchi nierafinowany z pipetą 50ml

13.90CHF

Brak w magazynie

SKU 18.01.40.11 Kategorie , , , , , Tag

Opis

Olej inca inchi tłoczony jest z nasion pnącza z peruwiańskiej dżungli, znanego już prekolumbijskim Inkom jako wartościowa roślina lecznicza. Ponad 90% masy oleju stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe, co stawia go w światowej czołówce olejów kosmetycznych. Zawiera kwasy Omega-3, Omega-6 i Omega-9, tokoferole oraz witaminy E i A. Kwasy Omega-3 działają przeciwzapalnie i łagodzą podrażnienia skóry, kwasy Omega-6 wzmacniają barierę hydrolipidową i chronią naskórek przed utratą wody, co pozwala utrzymać jego elastyczność. Naturalne tokoferole w witaminie E mają bardzo silne właściwości antyoksydacyjne i znacznie spowalniają procesy starzenia skóry. Witamina A natomiast zwiększa produkcję kolagenu i elastyny w skórze, co wygładza zmarszczki i zwiększa jędrność. Redukuje również przebarwienia skóry powstałe na skutek promieniowania UV.

Dzięki takiemu zestawowi substancji biologicznie czynnych pozytywne działanie oleju na skórę jest wielokierunkowe. Wygładzenie i uelastycznienie skóry widać już po kilku dniach stosowania. Olej łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia skóry. Koryguje działanie niewłaściwie dobranych kosmetyków przesuszających skórę. Może być stosowany w okolicach oczu. Polecany jest również do pielęgnacji włosów, nadaje im miękkość i połysk. Stosowany do masażu w czasie ciąży zapobiega powstawaniu rozstępów. Łagodzi podrażnienia skóry wywołane zbyt długim przebywaniem na słońcu. Systematycznie stosowany poprawia koloryt skóry. Ze względu na działanie przeciwzmarszczkowe polecany jest zwłaszcza do pielęgnacji skóry dojrzałej, wiotkiej, ale może być stosowany na wszystkie rodzaje cery.

Sposób użycia:
Olej inca inchi stosowany może być samodzielnie jako czysty olej, aplikowany na twarz, ciało lub włosy. Ze względu na szybkie wchłanianie może być stosowany zamiast kremu na noc: na oczyszczoną skórę twarzy wklepać niewielką ilość kremu i delikatnie wmasować. Może być stosowany również rano, pod makijaż.

INCI: Posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych). W jego składzie znajdziemy również Witaminę E i A. W oleju Inca Inchi odnajdziemy całą gamę kwasów tłuszczowych – Omega-3 alfa-linolenowy (do 54%) i Omega-6 linolowy (33%) oraz protein.

Dodatkowe informacje

Waga0.14 kg

Ostatnio oglądane

Products not found

0
    0
    Twój koszyk
    Koszyk jest pusty